Δρ. Αναστάσιος Τρανούλης MD, MSc, PhD, CCST (UK)

Χειρουργός Γυναικολόγος 

Εξειδικευμένος Γυναικολόγος Ογκολόγος (RCOG/ESGO)

The Pan-Birmingham Gynaecological Cancer Centre

Basingstoke Peritoneal Malignancy Institute

Είμαι Χειρουργός Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Γυναικολογική Ογκολογία, την Ρομποτική Χειρουργική και την Δυσπλασία Τραχήλου. Ως Χειρουργός Γυναικολόγος, ασχολούμαι με όλο το φάσμα της Γυναικολογίας και ειδικά με ογκολογικά περιστατικά και λαπαροσκοπικές /ρομποτικές επεμβάσεις υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007, όπου και έλαβα Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από την Περιφέρεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μετά την εκπλήρωση υποχρέωσής μου για υπηρεσία υπαίθρου και στρατιωτική θητεία, ολοκλήρωσα την ειδίκευσή μου στην Μαιευτική – Γυναικολογία το 2016, στην Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», συμπληρώνοντας το αρχικό έτος ειδίκευσης στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Το 2016 έλαβα τον Τίτλο Ιατρικής Ειδικότητας στη «Μαιευτική - Γυναικολογία» κατόπιν εξετάσεων από την Περιφέρεια Αττικής. Αμέσως μετά την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, μετέβην στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου.

Επί 7 συνεχή έτη υπηρέτησα σε έμμισθες θέσεις σε διακεκριμένα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία παρέχουν όλο το φάσμα της Μαιευτικής - Γυναικολογίας και Γυναικολογικής Ογκολογίας. Ολοκλήρωσα με επιτυχία επίσημο πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Γυναικολογική Ογκολογία στο Guy’s and St ThomasHospital του Λονδίνου (Advanced Training Simulation Module - ATSM) και στο Pan-Birmingham Gynaecological Cancer Centre (Sub-specialty Training). Έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση των κλινικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών μου δεξιοτήτων έλαβα Πιστοποιήσεις και Εξειδικεύσεις στη Γυναικολογική Ογκολογία από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων - Γυναικολόγων (Royal College of Obstetricians & Gynaecologists - RCOG) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (European Society of Gynaecological Oncology - ESGO). Κατόπιν αναγνωρίστηκα ως Πιστοποιημένος και Εξειδικευμένος Μαιευτήρας - Γυναικολόγος στη Γυναικολογική Ογκολογία από το Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο (General Medical Council - GMC). Ολοκλήρωσα επίσης την εκπαίδευσή μου στην Διαγνωστική και Θεραπευτική Κολποσκόπηση σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βρετανικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (British Society of Colposcopy & Cervical Pathology - BSCCP) και συμμετείχα με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου δούλεψα στενά με κορυφαίους Χειρουργούς Γυναικολόγους, συμμετέχοντας σε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων για την αντιμετώπιση κακοήθων και επιπλεγμένων καλοηθών παθήσεων του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Σε αυτά τα πλαίσια, εκπαιδεύτηκα σε πλήθος πρωτοποριακών μεθόδων, όπως την ενδομητρίωση, την τεχνική του λεμφαδένα-φρουρού, τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου ωοθηκών προχωρημένου σταδίου, την πλαστική αποκατάσταση μετά από χειρουργική εξαίρεση καρκίνου του αιδοίου και την ρομποτική χειρουργική. Ακολούθησα επίσημο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Γυναικολογική και Γυναικολογική Ογκολογική Ρομποτική Χειρουργική και έλαβα επίσημη πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ρομποτικής Γυναικολογικής Χειρουργικής (Society of European Robotic Gynaecological Surgery - SERGS). To 2022 έλαβα υποτροφία από την Βρετανική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (British Gynaecological Cancer Society - BGCS), για fellowship στο παγκοσμίου φήμης Basingstoke Peritoneal Malignancy Institute, υπό τον Καθηγητή Prof. Brendan Moran, πρωτοπόρο στη χειρουργική του Ψευδομυξώματος και της Περιτοναϊκής Καρκινωμάτωσης. Εκεί εκπαιδεύτηκα στην Κυτταρομειωτική Χειρουργική με Υπέρθερμη Ενδοπεριτοναϊκή Χημειοθεραπεία (HIPEC) για τοπικά προχωρημένες, υποτροπιάζουσες και μεταστατικές κοιλιακές κακοήθειες. Αποτελώ έναν από τους λίγους χειρουργούς στο Ηνωμένο Βασίλειο που εκτελώ υπερ-ριζικές επεμβάσεις και πολυσπλαχνικές εξεντερώσεις για προχωρημένο ή υποτροπιάζοντα γυναικολογικό καρκίνο.

Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, το 2012 ολοκλήρωσα τις Μεταπτυχιακές Σπουδές (Master of Science, M.Sc) στην «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μου απονεμήθηκε ο βαθμός «Άριστα». Το 2020 ορκίστηκα Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού ολοκλήρωσα και παρουσίασα την διδακτορική μου διατριβή (Doctor of Philosophy, Ph.D) με θέμα «Μελέτη της αιτιοπαθογένειας της λειτουργικής υποθαλαμικής αμηνόρροιας: Συσχέτιση με παράγοντες συμπεριφοράς και γονιδιακές μεταλλάξεις» επίσης με βαθμό «Άριστα». Από το 2021 είμαι Επίτιμος Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Birmingham. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, έχω δημοσιεύσει περισσότερες από 20 εργασίες σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και έχω συμμετάσχει με 8 κεφάλαια στην έκδοση 5 ιατρικών συγγραμμάτων. Έχω συμμετάσχει με ομιλίες σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ συμμετέχω σαν κριτής σε πολλαπλά επιστημονικά περιοδικά του κλάδου. Συνεχίζω να πραγματοποιώ επιστημονικές έρευνες στο τομέα της Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Από τον Μάρτιο του 2023 δραστηριοποιούμαι στην Κύπρο, όπου με την εκλεκτή συνάδελφο και σύζυγό μου Δρ. Δήμητρα Γεωργίου ιδρύσαμε το Cyprus Advanced Gynaecological Surgery , με σκοπό να παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες Ευρωπαϊκού επιπέδου στις γυναίκες της Κύπρου, βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα και στις αρχές των πλέον επιτυχημένων συστημάτων υγείας παγκοσμίως.