Υστεροσκοπική Χειρουργική

Η υστεροσκόπηση αποτελεί μία ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως στην γυναικολογία. Η υστεροσκοπική χειρουργική χρησιμοποιεί ένα ειδικό εργαλείο το υστεροσκόπιο με το οποίο μπορούμε να εξετάσουμε την εσωτερική κοιλότητα της μήτρας (ενδομήτριο). Μία πολύ λεπτή κάμερα (υστεροσκόπιο) εισάγεται μέσω του κόλπου στον τράχηλο της μήτρας και εν συνεχεία στην ενδομητρική κοιλότητα. Η μεγέθυνση και η άμεση όραση επιτρέπουν τον με ακρίβεια έλεγχο της ενδομητρικής κοιλότητας. Η υστεροσκόπηση επιτρέπει την καταγραφή και τη διάγνωση διαφόρων παθήσεων της κοιλότητας της μήτρας (Διαγνωστική Υστεροσκόπηση). Παράλληλα μέσα από το ίδιο όργανο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα εργαλεία με τα οποία μπορούμε να πραγματοποιήσουμε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις (Επεμβατική Υστεροσκόπηση). Με την επεμβατική υστεροσκόπηση μπορούν να αφαιρεθούν ενδομητρικοί πολύποδες, υποβλεννογόνια ινομυώματα της μήτρας, και ενδομητρικές συμφύσεις, και να διορθωθούν συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας όπως τα ενδομητρικά διαφράγματα. Τις περισσότερες φορές η διαγνωστική και η επεμβατική υστεροσκόπηση εφαρμόζονται ταυτόχρονα. ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ  • Λύση συμφύσεων 
  • Εξαίρεση πολυπόδων
  • Εξαίρεση διαφράγματων
  • Εκπυρήνιση ινομυωμάτων 
  • Βιοψία ενδομητρίου
  • Καυτηριασμός ενδομητρίου με χρήση πλέγματος (Novasure)

 

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

 

Οι ιατροί του Cyprus Advanced Gynaecological Surgery είναι πιστοποιημένοι στην προηγμένη υστεροσκοπική και λαπαροσκοπική χειρουργική απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (Royal College of Obstetricians & Gynaecologists - RCOG).

 

Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται από τους ίδιους τους ιατρούς με αναισθησιολόγους της δικής τους επιλογής για μέγιστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Επιπρόσθετα, οι ιατροί του Cyprus Advanced Gynaecological Surgery πραγματοποιούν τις χειρουργικές επεμβάσεις ως ομάδα, ώστε να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και βέλτιστο αποτέλεσμα για τις ασθενείς τους.