Δρ. Δήμητρα Γεωργίου MD, PgCert Med USS, MRCOG, CCT(UK)

Χειρουργός Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

Ενδομητρίωση & Προηγμένη Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική

τ. Διευθύντρια Chelsea & Westminster Hospital, Imperial College London

τ. Διευθύντρια King's Hospital, King's College London

Είμαι Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος με εξειδίκευση στις Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου, την Ενδοσκοπική Χειρουργική (Υστεροσκοπική- Λαπαροσκοπική - Ρομποτική) και το Γυναικολογικό Υπερηχογράφημα. Ως Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, ασχολούμαι με όλο το φάσμα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας και ειδικά με την ενδομητρίωση και τις λαπαροσκοπικές /ρομποτικές επεμβάσεις υψηλού βαθμού δυσκολίας.

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2008, όπου και έλαβα Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από την Περιφέρεια του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Κατόπιν μετέβην στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου αποφάσισα να συνεχίσω την καριέρα μου. Αρχικά εκπαιδεύτηκα στην Ιατρική του Εμβρύου στο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine στο Kings College Hospital του Λονδίνου υπό τον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη. Στη συνέχεια ακολούθησα ένα επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ειδικότητα της Μαιευτικής - Γυναικολογίας σε Πανεπιστημιακά Nοσοκομεία του Leeds με έμφαση στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και την λαπαροσκοπική χειρουργική. Ολοκλήρωσα 7ετή εκπαίδευση ειδικότητας και κατόπιν εξετάσεων έγινα μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων- Γυναικολόγων (MRCOG 2016) και αναγνωρίστηκα ως Πιστοποιημένη Μαιευτήρας - Γυναικολόγος από τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο (General Medical Council - GMC) το 2018. Αποτελώ μία από τις λίγες Μαιευτήρες-Γυναικολόγους στην Κύπρο που άρχισα και ολοκλήρωσα (CCT-UK) την ειδικότητα μου στο Ηνωμένο Βασίλειο με επίσημη εκπαίδευση (training number) από το Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων - Γυναικολόγων. Κατόπιν εξειδικεύτηκα επί 2ετίας στην ενδομητρίωση και προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική στο διεθνούς φήμης Chelsea & Westminster Hospital του Λονδίνου, το οποίο αποτελεί πιστοποιημένο Κέντρο Αναφοράς για την αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης από την Βρετανική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπικής Χειρουργικής (British Society of Gynaecological Endoscopy -BSGE). Την περίοδο 2019 - 2023, εργάστηκα ως Διευθύντρια (Consultant) Μαιευτικής - Γυναικολογίας με ειδικό αντικείμενο την ενδομητρίωση και την προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική αρχικά στο Chelsea and Westminster Hospital (2019- 2022) και ακολούθως στο King’s College Hospital (2022-2023) του Λονδίνου.

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης μου στο Ηνωμένο Βασίλειο απέκτησα προηγμένη εκπαίδευση (Advanced Training Simulation Module - ATSM) στην προηγμένη μαιευτική φροντίδα και τις κυήσεις υψηλού κινδύνου, την ενδομητρίωση, και την προηγμένη ενδοσκοπική (υστεροσκοπική - λαπαροσκοπική - ρομποτική) χειρουργική. Δούλεψα στενά με κορυφαίους Χειρουργούς Γυναικολόγους, συμμετέχοντας σε ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων για την αντιμετώπιση καλοηθών, επιπεπλεγμένων καλοηθών και κακοήθων παθήσεων του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Ως διευθύντρια του Chelsea and Westminster Hospital απέκτησα μεγάλη εμπειρία πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό λαπαροσκοπικών επεμβάσεων σε προχωρημένες περιπτώσεις ενδομητρίωσης και γυναικολογικών ογκολογικών περιστατικών. Επιπροσθέτως, διηύθυνα και εξέλιξα το ιατρείο ταχείας προσέλευσης γυναικών με συμπτώματα ύποπτα για γυναικολογικό καρκίνο (Rapid Access Clinic) του Νοσοκομείου. Ως Διευθύντρια  του Kings College Hospital εξειδικεύτηκα επίσης στο προηγμένο γυναικολογικό υπερηχογράφημα (αρχόμενη κύηση, καλοήθεις και κακοήθεις γυναικολογικές παθήσεις)  και έλαβα αντίστοιχη πιστοποίηση από το Kings College του Λονδίνου (Diploma - PgCert Med USS). Διενεργώ όλο το εύρος γυναικολογικών χειρουργείων για ενδομητρίωση, άλλες καλοήθεις γυναικολογικές παθήσεις και γυναικολογικούς καρκίνους αρχικού σταδίου. Είμαι επίσης πιστοποιημένη στην ρομποτική χειρουργική με τη χρήση του συστήματος Da Vinci από την μητρική εταιρεία Intuitive.

Έχω συμμετάσχει με ομιλίες σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, ενώ έχω δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Παραδίδω διαλέξεις στο Imperial College του Λονδίνου, ενώ συμμετέχω ενεργά σε ημερίδες (courses) υστεροσκοπικής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής στο Chelsea and Westminster Hospital με σκοπό να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση μου σε συναδέλφους.

Από τον Μάρτιο του 2023 δραστηριοποιούμαι στην Κύπρο, όπου με τον εκλεκτό συνάδελφο και σύζυγo μου Δρ Αναστάσιο Τρανούλη ιδρύσαμε το Cyprus Advanced Gynaecological Surgery, με σκοπό να παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες Ευρωπαϊκού επιπέδου στις γυναίκες της Κύπρου, βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα και στις αρχές των πλέον επιτυχημένων συστημάτων υγείας παγκοσμίως.